top of page

Gastgezin worden?

Als fokker is het belangrijk dat we onze bloedlijnen kunnen aanhouden zodat er voldoende variatie is binnen onze fokhonden. Omdat wij werken met ons hart en onze hondjes belangrijk zijn voor ons, maar wij maar een maximum aantal in onze kennel kunnen houden zijn wij soms op zoek naar gastgezinnen.

Dit kunnen pups zijn, oudere honden of honden die we hebben aangehouden maar die uiteindelijk niet graag in roedel leven.

Onze visie is om de levenskwaliteit van onze honden te garanderen, alle honden de nodige zorg, liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben en die ze verdienen. Daarom kiezen wij ervoor te werken met gastgezinnen, waar de honden leven als god in Frankrijk.  Hierdoor kunnen wij met een kleinere roedel ook meer gerichter werken en een leuke en gezonde omgeving garanderen voor al onze honden.

Wat betekent dit voor jullie?

 • Jullie krijgen een nieuw gezinslid zonder hiervoor een aankoopsom te betalen.

 • De hond woont bij jullie en zal daar ook zijn/haar hele leven mogen blijven wonen. Zolang de hond actief is in ons fokprogramma blijft de eigendomstitel en stamboom van de kennel. In het paspoort staat zowel de kennel als het gastgezin vermeld.  Op het einde van de actieve periode wordt dit alles kosteloos overgezet om naam van het gastgezin.

 • Alle kosten wat betreft shows, medische aspecten (supplementen tijdens dracht, echo, ..) gerelateerd aan de fok zijn voor onze rekening.  Alle andere medische kosten (bv. jaarlijkse inentingen) kosten zijn voor het gastgezin.

 • We werken met een proefperiode zodat zowel hond als gastgezin rustig kunnen wennen aan elkaar en zien of dat het een match is.

 • Indien jullie na verloop van tijd om een of andere reden niet langer als gastgezin kunnen fungeren, dan nemen wij de hond terug op in onze kennel.

 • Voordelige tarieven mbt trimmen, aankoop voer en ev. vakantieopvang bij ons in de kennel.

 • Wij begeleiden jullie in het hele traject zowel qua verzorging, voeding en opvoeding.

 

Wat zijn onze voorwaarden in het programma van gastgezin?

 • Jullie wonen liefst niet te ver van ons, aangezien er af en toe verplaatsingen nodig zijn naar onze dierenarts, dekkingen dienen te gebeuren, eventuele shows en voorbereiding hiervan, ….  Etc.   

 • Wij behouden het recht om te bepalen hoe lang een hond actief is in ons programma, wat ook inhoudt dat deze niet gecastreerd/gesteriliseerd mag worden zonder onze toestemming.  Uiteraard is zelf fokken met onze honden verboden. Dekkingen gebeuren in de kennel en met door ons gekozen reuen.

 • Wij fokken zowel huis- als showhonden, wat wil zeggen dat deze op en top gesocialiseerd moeten zijn. Dit kan alleen lukken met jullie toewijding en inzet.

 • De voeding dient in overeenstemming te zijn met onze richtlijnen zodat we zeker zijn dat ze de nodige voedingsstoffen krijgen en in topconditie blijven. Dit houdt oa in dat hetzelfde voer gegeven wordt dat wij in de kennel voorzien.

 • Wij verwachten dat onze gastgezinnen instaan voor nodige vacht en medische verzorging (niet fok gebonden) van onze honden.

 • Een wederzijds vertrouwen is uiteraard noodzakelijk aangezien we met onze gastgezinnen een nauwe band hebben. 

 

Lijkt dit iets voor jou? We horen het graag!

bottom of page